Σε καιρούς που όλα γύρω μας αλλάζουν γρήγορα, εμείς αποφασίσαμε να μείνουμε σταθεροί στις «παραδόσεις» μας, κόντρα στην συρρίκνωση των πάντων και στην κατήφεια που μας περιβάλλει.. Έτσι και φέτος, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) μαζί με τους σταθερούς τους συνοδοιπόρους, τους Φίλους των ΑΣΚΙ, σας προσκαλούν στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων.

Σας περιμένουμε λοιπόν, όλες και όλους από την Πέμπτη 20 έως το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στα γραφεία των ΑΣΚΙ, (Πλατεία Ελευθερίας 1). Θα κουβεντιάσουμε με καφεδάκι και μελομακάρονα και καθώς θα νυχτώνει θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί για να ευχηθούμε μια καλύτερη χρονιά, που όλοι εξάλλου την έχουμε ανάγκη. Παράλληλα θα ξεφυλλίσουμε και θα αγοράσουμε σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, παλιά και νέα βιβλία, λευκώματα και περιοδικά, τις εκδόσεις των ΑΣΚΙ και βέβαια το καινούριο Αρχειοτάξιο. Και φέτος η γενναιόδωρη ανταπόκριση πολλών ανθρώπων που νοιάζονται τα ΑΣΚΙ μας ανανέωσε το παζάρι με θεματικές ενότητες, εκτός της πολιτικής και της ιστορίας, με λογοτεχνία, τέχνες, κοινωνικές επιστήμες καθώς και με σπάνιες και εξαντλημένες εκδόσεις για τη σύγχρονη ιστορία και την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Μαζί με το παζάρι αξίζει τον κόπο να «τζογάρουμε», στη λαχειοφόρο αγορά, έναντι ενός συμβολικού ποσού -και αυτό θα μας το επιβεβαιώσουν οι  παλαιότεροι τυχεροί της- για να κερδίσουμε εξαιρετικές σειρές λευκωμάτων και βιβλίων, προσφορά εκδοτικών οίκων και φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΑΣΚΙ.

Στη «γιορτή» μας θα υποδεχτούμε επίσης και το ημερολόγιο των ΑΣΚΙ και της Αυγής για το 2013, αφιερωμένο στα 40 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου, με σπάνιες αφίσες του αντιδικτατορικού αγώνα στο εξωτερικό.   

Θα συναντηθούμε λοιπόν παλιοί και νέοι, γνωστοί και συμπάσχοντες και θα γιορτάσουμε σε μια συγκυρία που δεν αφήνει τίποτα ανεπηρέαστο και πλήττει τις συλλογικότητες, ανάμεσά τους και τα ΑΣΚΙ που φέτος συμπλήρωσαν τα είκοσι τους χρόνια και χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη όλου αυτού του κόσμου στον οποίον τόσα χρόνια ακούμπησαν. Του ζητάνε και πάλι τα λίγα, τα ελάχιστα εκείνα όμως που συναθροισμένα όλα μαζί μπορούν να τα βοηθήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις ιστορίες και στις μνήμες των ανθρώπων.

Ώρες λειτουργίας του Παζαριού

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου: 18.00 – 22.00

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου: 10.00 – 21.00

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου: 10.00 – 18.00

Πληροφορίες:  ΑΣΚΙ, Πλατεία Ελευθερίας 1, τηλ. 210-3223062, 210-3214024, www.askiweb.euΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.