Η έκθεση αρχειακού υλικού "Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποί της. Πόλεμος, Κατοχή Αντίσταση, Απελευθέρωση" που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "12 Οκτωβρίου. Η Αθήνα Ελεύθερη", για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταφέρεται στην Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 12 Νοεμβρίου 2015 έως τις 30 Ιανουαρίου 2016.

Μέσα από αρχειακό και φωτογραφικό υλικό των Γενικών Αρχείων του Κράτους και των άλλων πέντε αρχειακών φορέων της χώρας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημαντικότερα γεγονότα της Κατοχής, της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης.

Οργάνωση έκθεσης: Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γιάννης Γκλαβίνας, Αμαλία Παππά), Αρχείο ΕΡΤ (Βασίλης Αλεξόπουλος), Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου (Μενέλαος Χαραλαμπίδης), Μουσείο Μπενάκη (Τάσος Σακελλαρόπουλος), Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Βαγγέλης Καραμανωλάκης), Ελληνικό Λογοτεχνικό Ιστορικό Αρχείο - ΜΙΕΤ (Δημήτρης Μπαχάρας), Πολεμικό Μουσείο.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γκλαβίνας, Τάσος Σακελλαρόπουλος, Μενέλαος Χαραλαμπίδης.

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου

 

Info: Γενικά Αρχεία του Κράτους, Κεντρική Υπηρεσία, Δάφνης 61, Ψυχικό

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή (εκτός επίσημων αργιών και εορτών): 10.00 - 14.00

Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων και οργανωμένων ομάδων: 210 6782278

Για εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την έκθεση: http://freeathens44.org