Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας στους δρόμους της πόλης

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης: 5:45 μ.μ.

 

peripatos documenta00031

Σημείο συνάντησης: Πολυτεχνείο, είσοδος από την οδό Τοσίτσα

Σημεία περιπάτου:

-Μπουμπουλίνας 18 (Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών επί δικτατορίας)

-Νομική Σχολή

-Πολεμικό Μουσείο

Σημείο κατάληξης: Πάρκο Ελευθερίας

Ξεναγοί στον ελληνόγλωσσο περίπατο είναι οι: Βαγγέλης Καραμανωλάκης (επ. Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Τάσος Σακελλαρόπουλος (ιστορικός, υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Αθήνα).

Ξεναγός στον αγγλόφωνο περίπατο είναι ο Κωστής Καρπόζηλος (ιστορικός, διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας - ΑΣΚΙ, Αθήνα). Δείτε το βίντεο του αγγλόφωνου περιπάτου, πατώντας ΕΔΩ

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), στο πλαίσιο των δημοσίων δράσεων της documenta 14, αναζητούν τα ιστορικά ίχνη καταπίεσης, βίας και διεκδίκησης της ελευθερίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας της περιόδου 1967-1974. Θα περπατήσουμε από το Πολυτεχνείο μέχρι το Πάρκο Ελευθερίας, σταματώντας σε ορόσημα της αντίστασης (όπως η ταράτσα της Νομικής Σχολής) στο στρατιωτικό καθεστώς της περιόδου 1967-1974... →περισσότερα

 

 Κυριακή 5 Οκτώβρη, 11.30 π.μ.- 13.30 μ.μ.

Το τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και η ραδιοφωνική εκπομπή H Ιστορία στο Κόκκινο (Στο Κόκκινο 105.5) οργανώνουν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου έναν ιστορικό περίπατο στις γειτονιές της Δραπετσώνας.

 

 

Damen/Herren Nike Air Max Schuhe Online Shop Outlet

2WALK MAP14Ιστορικός Περίπατος

«Αναζητώντας τα ίχνη των Δεκεμβριανών.

Μια ιστορική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια – Ομόνοια – Μεταξουργείο)»

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον Δεκέμβρη του 1944, ο ρ.σ. 105,5 Στο Κόκκινο, η εκπομπή Η Ιστορία στο Κόκκινο, τα ΑΣΚΙ και το Φόρουμ Κοινωνικής Ιστορίας διοργανώνουν ιστορικό περίπατο στις 11.30 το πρωί με αφετηρία την Πλατεία Κάνιγγος.

 

lx2 nike air jordan , Air Jordan 1 Retro High OG Pine Green/Sail/Black For Sale – bape adidas firebird china tag sale free online

Κυριακή 24 Μαΐου στις 11.30 π.μ.

Τόπος συνάντησης: Βρυουλών & Τζον Κένεντι

H O.M. ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και ο Ρ/Σ 105.5 στο Κόκκινο σας προσκαλούν σε έναν ιστορικό περίπατο στις γειτονιές της Καισαριανής που έχουν συνδεθεί με τις ηρωικότερες σελίδες της Εθνικής Αντίστασης.

Στιγμές όπως η "Σύσκεψη της Καισαριανής" κατά την οποία ο Άρης Βελουχιώτης πρωτοαναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης αντάρτικου αγώνα, οι μάχες στις γειτονιές και οι μαρτυρικές εκτελέσεις στο Σκοπευτήριο θα αναβιώσουν μέσα από μια ιστορική ξενάγηση στα δρομάκια και τα ιστορικά σημεία της πόλης μας με την πολύτιμη βοήθεια των ιστορικών Μενέλαου Χαραλαμπίδη και Τάσου Σακελλαρόπουλου.

 

 

THE SNEAKER BULLETIN

drapetsonaΚυριακή 7 Ιουνίου, 11.00 - 12.30

Σημείο συνάντησης: Υδατόπυργος Εταιρείας Λιπασμάτων (Γρ. Λαμπράκη και Εθνικής Αντιστάσεως) 

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και η ραδιοφωνική εκπομπή H Ιστορία στο Κόκκινο (Κόκκινο 105.5) οργανώνουν την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 11 το πρωί, ιστορικό περίπατο στην πρώην βιομηχανική ζώνη της Δραπετσώνας.

 

 

Le Coq Sportif

walk against tortureΠαρασκευή 26 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 18:30

Σημείο συνάντησης: Μπουμπουλίνας 20-22 (προαύλιο Υπουργείου Πολιτισμού)

Σημεία Περιπάτου:

- Μπουμπουλίνας 18 (Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών επί δικτατορίας)

- Mέρλιν 6 (αρχηγείο Γκεστάπο)

- Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ) στο πάρκο Ελευθερίας

 

 

 

latest adidas soccer boots messi 2016 shoes , Air Jordan 1 Retro High OG Wmns "Panda" CD0461-007 Women/Men Super Deals, Price: $98.03 - Air Jordan Shoes, Michael Jordan Shoes