Δεκέμβριος 2023

Η Ευγενία Μάντζου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφικών και αποφάσεων εκτόπισης στην Ικαρία του πατέρα της Σπυρίδωνα Μάντζου (1948).

Νοέμβριος 2023

Ο Thomas Thomell κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια σχετικά με το αντιδικτατορικό κίνημα στη Σουηδία.

Η Αγγελική Παληού και η Αντωνία Βαρθαλίτου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου και της βιβλιοθήκης του Τάκη Παληού.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Κώστας Πορφυρίου και η Πόπη Πολέμη.

Οκτώβριος 2023

Ο John Newbigin κατέθεσε ΑΣΚΙ σε ψηφιακή μορφή την πλήρη σειρά του φοιτητικού περιοδικού στο Πανεπιστήμιο Cambridge The 1/- Paper (1968-1970).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Αριστείδης Θωμόπουλος, Κώστας Πορφυρίου, Πέτρος Κουλουφάκος, Στέφανος Πεσμαζόγλου.

Σεπτέμβριος 2023

Η Ελένη Κολόκα-Κούκουνα, η Σόνια Κολόκα-Παπαλέξη και ο Κωνσταντίνος Κολόκας κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ έντυπα από τη βιβλιοθήκη του Π. Κολόκα.

Ο Νικήτας Ρούσος και η Ανδρομάχη Μπαρτζώκα κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τη ψηφιακή αναπαραγωγή μιας φωτογραφίας και το βιογραφικό σημείωμα του αξιωματικού του ΔΣΕ Αντώνη Σοφλιού.

Η Βασιλική και η Ελένη Μαυροειδάκου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων από το αρχείο του πατέρα τους Παύλου Μαυροειδάκου την περίοδο που ήταν φυλακισμένος (δεκ. ’50-’60).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μανώλης Κανδυλάκης, Αμαλία Κολώνια, Μαρία Μπαρτζώκα, καθώς επίσης και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Ιούλιος-Αύγουστος 2023

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και περιοδικά κυρίως της Μεταπολίτευσης.

Η Κατερίνα Ρέβελα, ο Αργύρης Πετρόπουλος, ο Σωτήρης Ρέβελας, η Sarah Jane Revela κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το προσωπικό αρχείο του Ηλία Ρέβελα με άρθρα, ομιλίες και διάφορα κείμενα του Η. Ρέβελα σχετικά με τη δεκαετία του 1940 στην Τρίπολη.

Ο Γιάννης Καούνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα της συλλογής του που βρίσκεται στην ΕΜΙΑΝ με δικηγορικούς φακέλους υποθέσεων της περιόδου της δικτατορίας κ.ά.

Η Πηνελόπη Αρώνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης των γονιών της Μαίρης και Παναγιώτη Αρώνη και έναν φάκελο με σφραγίδες και έγγραφα της ΠΕΚΑΜ.

Η Γιούλα Παπαγιάννη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα της Σπύρου Παπαγιάννη, το οποίο αφορά την έρευνά του για τα βιβλία που συνέγραψε, καθώς επίσης και έντυπα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Αλεξάτος, Μαρία Ηλιού, Νατάσα Μερτίκα, Κώστας Πορφυρίου, Αριστοτέλης Σπυριδόπουλος και Νίκος Χρυσίδης.

Ιούνιος 2023

Η Ανδριανή και ο Κώστας Νικολακόπουλος κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το προσωπικό αρχείο και τμήμα της βιβλιοθήκης του πατέρα τους Ηλία Νικολακόπουλου.

Ο Χρήστος Λούκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα τεκμηρίων του Αντώνιου Σιγάλα από τη δεκαετία του 1930.

Ο Αντώνης και η Παναγούλα Τσουμπού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα φωτογραφιών και εγγράφων του πατέρα τους Φώτη Αθ. Τσουμπού από τη Μακρόνησο.

Η Οικογένεια Φατούρου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ παράνομα έντυπα της περιόδου της Κατοχής και του Εμφυλίου, περιοδικές εκδόσεις της περιόδου της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου και της Μεταπολίτευσης.

Ο Βασίλης Κιούρτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τόμους της εφ. Δωδεκάνησος, 1925-1928 και 1934-1937.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μαρία Ηλιού, Αναστασία Λαμπρία, Παύλος Μόσχος Σισμάνης, Σίμος Μποζίκης, Κωνσταντίνος Πορφύριος και Παναγιώτης Ρήγας.

Μάιος 2023

Η Ελένη και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του Αλέκου Φιλιππόπουλου.

Η Οικογένεια Κοΐνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του Θεόδωρου και της Αικατερίνης Κοΐνη με θεματικούς φακέλους για την Εθνική Αντίσταση, κείμενα ραδιοφωνικής εκπομπής του Θ. Κοΐνη, προσωπικά έγγραφα, αλληλογραφία κ.ά.

Η Janet Hart κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κασέτες ήχου με προφορικές συνεντεύξεις γυναικών που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση.

Η Βαλμπόνα Χυστούνα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αντίγραφο του προσωπικού της αρχείου από την εμπειρία της ως αλβανή μετανάστρια και το ψηφιακό αρχείο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Ο Γεράσιμος Κλωνής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του Ηλία Στάβερη στη μνήμη της Ουρανίας Στάβερη.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ η Ανθούλα Δανιήλ και η Άντα Κάπολα.

Απρίλιος 2023

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές περιοδικών της Μεταπολίτευσης.

Η Βασιλεία Τόμπρου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του πατέρα της Γιώργου Τόμπρου.

Η Δήμητρα Κολοκυθά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ επιστολικά δελτάρια και φωτογραφίες του Βασίλειου Τανταρούδα από τη Μακρόνησο.

Η Οικογένεια Κοΐνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ λογοτεχνικά και παιδαγωγικά περιοδικά της δεκαετίας του 1940.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Ιωάννης Στεφανίδης και ο Γιάννης Τυροβολάς.

Μάρτιος 2023

Ο Γιάννης Ντινιακός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Αιμίλιος Ριζογιάννης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιοποιημένα έγγραφα από το αρχείο του πατέρα του Γρηγόρη Ριζογιάννη, 1944-1945.

Ο John Brady Kiesling κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τα υλικά της ερευνάς του για το βιβλίο του Greek urban warriors.

Ο Λευτέρης Ξάνθος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του με αρνητικά από διαδηλώσεις, ενημερωτικά περίπτερα και δράσεις στο Ντίσελντορφ 1970-1977.

Ο Ριχάρδος Σωμερίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του Στράτη Σωμερίτη με τεκμήρια από τον Μεσοπόλεμο και τη Μεταπολίτευση.

Η Καίτη Τσουκαλά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του πατέρα της Κωνσταντίνου Τσουκαλά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ντούνια Κουσίδου, Στρατής Κωνσταντάρας, Σοφία Λεβογιάννη, Χρήστος Μαράντος, Γιούλα Παπαγιάννη, Χάρης Τζανίδης, καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Φεβρουάριος 2023

Η Εύη Μαμάδακη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη Βιβλιοθήκη του Μήτσου Παλαιολογόπουλου.

Ο Θανάσης Μιχελής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα από το αρχείο της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής (1947-1971), καθώς και ψηφιακά φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (1946-1949).

Ο Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του προσωπικού του αρχείου τεκμήρια του ΚΚΕ Εσωτερικού, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, καθώς και εφημερίδες της δεκαετίας 1980.

Ο Θράσος Αβραάμ κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του Σταθμού Βασιλικής Χωροφυλακής Αγ. Παρασκευής του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής Λέσβου για την περίοδο 1945-1979.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Τάσος Αγγελόπουλος, Στέφανος Βαμιεδάκης, Λίνα Βεντούρα, Χρήστος Λούκος, Πάνος Σκοτινιώτης, Σταυρούλα Χριστουλάκη, καθώς και οι Εκδόσεις Ασίνη.

Ιανουάριος 2023

Η Ευαγγελία Δεγαΐτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια από τη στρατιωτική ζωή του πατέρα της Ιωάννη Δεγαΐτη της περιόδου 1947-1950.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, συμπλήρωμα του προσωπικού του αρχείου με τεκμήρια από την οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, καθώς και της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας».

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προεκλογικό υλικό της δεκαετίας 1980, καθώς και βιβλία και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Η Αφένδρα Θάνου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μαρτυρία του πατέρα της Δημήτρη Θάνου για την περίοδο 1943-1945.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Σωτήρης Βαλντέν, Κώστας Βογιατζής, Μαρία Βρυχέα, Νάσος Ηλιόπουλος, Κωστής Καρπόζηλος, Ελευθερία Κοψιδά και Πάνος Σκουρολιάκος.


 

Προσκτήσεις 2017-2022 

Προσκτήσεις 2011-2016