Πρώτη στάση:

Ηλεκτρονικός Κατάλογος

https://opac.askiweb.eu/

3163001Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) ανακοινώνουν ένα νέο πολύτιμο εργαλείο έρευνας της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας: τον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης των ΑΣΚΙ.

 Στο σύνδεσμο https://opac.askiweb.eu/ ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στις 25.703 εγγραφές που αποτυπώνουν τη δυναμικά αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν σπάνιες εκδόσεις από τις σοσιαλιστικές αναζητήσεις των αρχών του 20ου αιώνα, παράνομες εκδόσεις της περιόδου της Κατοχής, εφημερίδες από τα ταραγμένα χρόνια του Εμφυλίου, έντυπα από την εμπειρία της πολιτικής προσφυγιάς, αντιδικτατορικά φυλλάδια και περιοδικά. Σε μεγάλο βαθμό, οι θεματικές αυτές τροφοδοτήθηκαν από τη δωρεά σημαντικών ιδιωτικών συλλογών στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ. Οι βιβλιοθήκες του Φίλιππου Ηλιού, του Λεωνίδα Κύρκου, του Άγγελου Ελεφάντη, του Μανώλη Κόρακα και του Ηλία Ηλιού προσφέρουν ένα μοναδικό πανόραμα σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις που εκτείνονται από πολυγραφημένα φυλλάδια έως δερματόδετες εκδόσεις με κοινό σημείο αναφοράς τις συναρπαστικές διανοητικές και πολιτικές διαδρομές του 20ου αιώνα.

Το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια της πολύχρονης προσπάθειας των ΑΣΚΙ να συγκροτήσουν και να προσφέρουν εργαλεία για την έρευνα,  προσβάσιμα σε όλους και όλες∙ σημειώνουμε ανάμεσά τους τις συλλογές ψηφιοποιημένων αρχείων, το Ψηφιακό Μουσείο της Μακρονήσου, την ψηφιοποίηση των περιοδικών Επιθεώρηση Τέχνης και Πολίτης κ.α. Σε αυτά προστίθεται από σήμερα και ο ηλεκτρονικός κατάλογος της βιβλιοθήκης των ΑΣΚΙ στο https://opac.askiweb.eu/.

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος των ΑΣΚΙ βασίζεται στο ανοιχτό λογισμικό Koha και το έργο υλοποιήθηκε από την εταιρεία DHD Software Solutions.

Υπεύθυνη βιβλιοθήκης: Πολίνα Ιορδανίδου

Mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

  

green patent leather adidas size 13 women