Δεκέμβριος 2016

Ο Νίκος Λιναρδάτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο του πατέρα του Κώστα Λιναρδάτου.

Ο Αλέξανδρος Μακρής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες, μπροσούρες, περιοδικά και φυλλάδια του φοιτητικού σχήματος «Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» των δεκαετιών 1990-2000.

Η Δέσποινα Γκανάτσιου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες από το αρχείο του αρχίατρου του ΔΣΕ Νώντα Σακελλαρίου της περιόδου 1940-1960.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Κονιόρδος, Μαρία Δημητροπούλου και Βασιλική Μεσθανέως.

Νοέμβριος 2016

Ο Alexander Kitroef κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και εκδόσεις των δεκαετιών 1940 και 1970.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και φυλλάδια της ΕΔΑ και αρχειακά τεκμήρια από το προσωπικό της αρχείο.

Ο Χαράλαμπος Κόρακας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δύο ανέκδοτα κείμενα του πατέρα του Μανώλη Κόρακα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αρχείο του πατέρα του Μάνου Ιωαννίδη.

Η Τζέλα Βαρνάβα-Σκούρα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δύο λευκώματα με ταδημοσιογραφικά κείμενα του Γιάννη Θεοδωράκη (από τους) στους Δρόμους της Ειρήνης και την Αυγή.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κώστας Γαγανάκης,  Βασίλης Λασκαρίδης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, και Αλέξης Φυλακτόπουλος, καθώς επίσης η Βιβλιοθήκη Λασκαρίδη και οι Εκδόσεις Ασίνη.

Οκτώβριος 2016

Ο Ηλίας Κολοβός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μαθητικά και φοιτητικά έντυπα, καθώς και κείμενα για την παιδεία και το πανεπιστήμιο της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Ο Αντώνης Φραγκίσκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και εκδόσεις του ΚΟΔΗΣΟ, καθώς και έντυπα διαφόρων πολιτικών κομμάτων (ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ., ΕΔΗΚ, Συνασπισμός κ.ά.) της Μεταπολίτευσης.

Η Κατερίνα Μαυροκεφαλίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κασέτες ήχου και βίντεο, καθώς και άλλα τεκμήρια από εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (2004-2007).

Ο JeremyBorsos κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προεκλογικά φυλλάδια της ΕΔΑ για τις εκλογές του 1958.

Η Ξανθή Ζαχαριάδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, καθώς και χειρόγραφα σημειώματα του Δημήτρη Σπάθη και της Έλλης Αλεξίου προς την ίδια.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου για την Ελλάδα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Γιάννης Κονιόρδος, οι  Εκδόσεις Αλεξάνδρεια και οι Εκδόσεις Απόπλους.

Σεπτέμβριος 2016

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά των δεκαετιών 1940-1950, συνδικαλιστικά έντυπα για εκπαιδευτικούς, καθώς και εκδόσεις της δεκαετίας 1990.

Ο Τάκης Παληός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από το Αρχείο Παληοτάκη, καθώς και από το blogwww.lamprakides.gr.

Ο Κωστής Καρπόζηλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ πολιτικές αφίσες της δεκαετίας 1980.

Η Μαρία Ρεπούση κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του ΚΚΕ εσ., της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών κ.ά., καθώς και αρχείο τύπου της δεκαετίας 2000.

Η Νατάσα Τσιουρούπα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του Τάσου Ανδρέου με τεκμήρια, έντυπα και αφίσες του σοσιαλιστικού χώρου της Μεταπολίτευσης.

Η Ελευθερία Πισάνου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτοαντίγραφο της μαρτυρίας του πατέρα της Αθανάσιου Πισάνου για τη σύλληψή του στο μπλόκο της Κοκκινιάς και την αποστολή σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο κύριος Ποταμιάνος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικές εκδόσεις της Μεταπολίτευσης.

Ο Πέτρος Βέργος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από προσαγωγές πολιτών στην Ασφάλεια, 1945, 1962.

Ιούλιος 2016

Ο Σωτήρης Δημητρίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έξι dvds με ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου.

Η Κορίννα Καρκανίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αντίγραφο τετραδίου με αναμνήσεις του πατέρα της Γιάννη Καρκανίδη, καθώς και ένα αντίτυπο από τη βιογραφία του.

Ο Παναγιώτης Κόρπας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εκδόσεις που αφορούν στην ελληνική πολιτική και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κώστας Καλυβιώτης, Πηνελόπη Πετσίνη, Σωτήρης Χαραλαμπίδης, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, καθώς και του Κέντρου Μελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος».

Ιούνιος 2016

Η Δήμητρα Σούμα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτοαντίγραφο της χειρόγραφης μαρτυρίας του παππού της «Παναγιώτης Μπίζος, Μια αληθινή μαρτυρία».

Ο Θεόδωρος Γιαννούσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη των περιοδικών ΤομέςΘέατρο και Πολιτιστική των δεκαετιών 1970-1980.

Η Ελευθερία Παπουτσάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια, προκηρύξεις και κείμενα της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», καθώς επίσης και ενημερωτικά φυλλάδια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.

Η Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ένα cd με συνέντευξη του Νίκου Κέντρου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Πέτρος Βέργος, Μίμης Δαρειώτης, Δήμητρα Λαμπροπούλου, Γιάννη Νικολόπουλο, Πόπη Πολέμη, Βασίλης Σακελλαρίου, καθώς επίσης τα ΓΑΚ Αργολίδας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μάιος 2016

Ο Μίλτος Πολυβίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά και διακηρύξεις φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης της διετίας 1965-1967.

Η Χρυσάνθη Ραγιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ καλλιτεχνικές αφίσες της Μεταπολίτευσης.

Ο Κώστας Αράπης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προεκλογικά και φοιτητικά φυλλάδια και προκηρύξεις της περιόδου 2008-2015.

Ο Βασίλης Καρκαντζός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και άλλα έντυπα για τη δεκαετία του 1940.

Ο Γιώργος και ο Γιάννης Γιαννουλέας κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα τους Νίκου Γιαννουλέα, το οποίο αφορά την ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κώστας Χαλέμος και Αδάμ Δράγας.

Απρίλιος 2016

Η Φιλιώ Μουδάτσου-Δεδεψίδη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια και έντυπα για το γυναικείο κίνημα της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Η Μίνα Ραγιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτοαντίγραφα από το αρχείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Ο Βασίλης Πλάτανος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ επαρχιακό τύπο της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Η Κατερίνα Κουταλά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια που αφορούν το ΠΑΣΟΚ.

Ο Χαράλαμπος Κόρακας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία συμπληρώνοντας τη βιβλιοθήκη του πατέρα του Μανόλη Κόρακα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Ανδρέας Δεληβορριάς, καθώς και οι Εκδόσεις ΚΨΜ.

Μάρτιος 2016

Ο Σωτήρης Δημητρίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 181 dvd με προφορικές μαρτυρίες γυναικών από την περίοδο της Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα καταγεγραμμένες από την Αλίντα Δημητρίου.

Ο Ριχάρδος Σωμερίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη βιβλιοθήκη του πατέρα του Στράτη Σωμερίτη.

Ο Νίκος Λιναρδάτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του πατέρα του Κώστα Λιναρδάτου.

Ο Γιάννης Ξυδάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα φωτογραφιών από τις ελληνικές φυλακές της περιόδου 1980-1990.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Παναγιώτης Ρήγας, Μανώλης Χαιρετάκης, Λίνα Χρήστου, καθώς και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Φεβρουάριος 2016

Ο Αντώνης Λιάκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου και της βιβλιοθήκης του.

Ο Θεόδωρος Μαλισιάνκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ την αυτοβιογραφική μαρτυρία της μητέρας του αντάρτισσας Ασήμως, καθώς και άλλα τεκμήρια που αφορούν τη δράση της.

Ο Νίκος Φασουλής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δύο φακέλους από το Αρχείο Παπαδημητρίου των δεκαετιών 1950 και 1960.

Το Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών κατέθεσε στα ΑΣΚΙ  17 τίτλους βιβλίων.

Ο Αλέξης Φραγκιάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά εκδόσεων του Μεσοπολέμου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι  Στέργιος Γκιουλάκης, Κορίνα Καρκανίδου, Λουκής Παπαφιλίππου, Μανώλης Χαιρετάκης, Αγγελική Χριστοδούλου, Γιώργος Χριστοφιλόπουλος, καθώς και η Γαλλική Σχολή και ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης.

Ιανουάριος 2016

Ο Ριχάρδος Σωμερίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα του Στράτη Σωμερίτη, το οποίο καλύπτει την περίοδο από τον Μεσοπόλεμο μέχρι και τη δεκαετία του 1970.

Η Σοφία Βογιατζή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια φορέων αλληλεγγύης σε κρατουμένους, δεκαετίας 2000.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ υλικό για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, καθώς και βιβλία.

Η Ένωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Ελλάδας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείο της, το οποίο καλύπτει την περίοδο 1975-2014.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι  Ευγενία Καβαλλάρη, Νίκος Παπαδογιάννης και Μανώλης Χαιρετάκης.

Δεκέμβριος 2015

Η Αθηνά Λαμπρινίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και έντυπα για το οικολογικό κίνημα.

Ο Νίκος Λιναρδάτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, από το αρχείο του πατέρα του Κώστα Λιναρδάτου, κασέτες βίντεο με το ντοκιμαντέρ «Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης», τεύχη του περ. Ελλάδα, αντιδικτατορικό τύπο καθώς και αποδελτιώσεις εφημερίδων και περιοδικών για την Κατοχή και την Αντίσταση.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) με την ευγενική μεσολάβηση της Μαρίας Καϊρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εκδόσεις του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Η Κατερίνα Δέδε κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και προκηρύξεις της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κώστας Καλυβιώτης, Κωστής Κορνέτης, Δήμητρα Λαμπροπούλου, Αντώνης Λιάκος και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο.

  • Βιβλία για το χριστουγεννιάτικο παζάρι των ΑΣΚΙ πρόσφεραν οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, Πολυμέρης Βόγλης, Κατερίνα Γκίκα, Στέργιος Γκιουλάκης, Μαρία Ηλιού, Μαρία Καΐρη, Σπύρος Κακουριώτης, Μαρία Κατσουνάκη, Θόδωρος Μαλικιώσης και οι Εκδόσεις Θεμέλιο, Μάκης Μπεκιάρης, Στρατής Μπουρνάζος, Δήμητρα Σαμίου, Τάσος Σακελλαρόπουλος, Ελένη Σεφερλή και το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς.

Νοέμβριος 2015

Η Αγνή Μαμαλάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά, εφημερίδες, έντυπα και προκηρύξεις της περιόδου 1960-1990.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες και περιοδικά της περιόδου 1907-1914, αντιδικτατορικές προκηρύξεις και δελτία και κείμενα για την εκπαίδευση.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, βιβλία, καθώς και το υλικό από την έρευνά του για τον ελληνικό ημερήσιο πολιτικό Τύπο, 1952-1984.

Η Μαρία Φαφαλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίτυπα των βιβλίων Μαρτυρίες 1941-1944. Η Αθήνα της Κατοχής και Μαρτυρίες. Κρήτη 1941.

Ο Κώστας Ευθυμίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κασέτες ήχου από την έρευνα της Εύης Ολυμπίτου για τους σφουγγαράδες της Καλύμνου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης, Γιάννης Μπαλαμπανίδης, Δημήτρης Παπανικολόπουλος και Αγγελική Χριστοδούλου.

Οκτώβριος 2015

Ο Βασίλης Παπαστεριόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του πατέρα του Ηλία Παπαστεριόπουλου με τετράδια με επικολλημένα δημοσιεύματα τύπου του Ηλία Παπαστεριόπουλου (1934-1984).

Η κυρία Κουρέπη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από τη βιβλιοθήκη της Φώφης Λαζάρου.

Σεπτέμβριος 2015

Ο Ευθύμιος Παπαταξιάρχης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες και περιοδικά της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του με κείμενα – μεταγραφές τεκμηρίων για την περίοδο της Μεταξικήςδικτατορίας.

Ο Δημήτρης Γλύστρας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 2 dvd με συνεντεύξεις ηγετικών στελεχών πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, έντυπα και αποκόμματα του ιταλικού τύπου για την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα (2015).

Ο Δημήτρης Μπενίας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αναπαραγωγές από το προσωπικό του αρχείο.

Ιούλιος 2015

Ο Σπύρος Τσούγκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προκηρύξεις και φυλλάδια από διαδηλώσεις της περιόδου 2010-2014.

Ο Παναγιώτης Κόρπας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα της Εταιρείας «Πειραϊκή Πατραϊκή» της δεκαετίας του 1980.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ντίνος Παλαιστίδης, Αναστασία Πολίτη και το ΠΜΣ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ιούνιος 2015

Η Ολυμπία Σεργίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες με σκίτσα και πίνακες από τις Φυλακές Κεφαλλονιάς.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αποκόμματα ημερήσιου τύπου με θέμα την ανώτατη εκπαίδευση και τις παιδαγωγικές σπουδές.

Ο Ευάγγελος Μαγκίρης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια της δεκαετίας του 1950.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στο εξωτερικό, έγγραφα της Διεθνούς Αμνηστίας και  αποκόμματα του γερμανικού τύπου.

Η LucianaCastellinaκατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου της με έγγραφα του PCI, κείμενα για την αριστερά στην Ελλάδα κ.ά.

Ο Ηλίας Μιχελιουδάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ένα cd με φωτογραφίες και έγγραφα από το αρχείο του πατέρα του.

Ο Παναγιώτης Ζαχαρέλλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κείμενο για τον θείο του Μιχάλη Κολοκοτρώνη, καθώς και φωτογραφίες από τη δίκη του Μ. Κολοκοτρώνη τη δεκαετία του 1960.

Ο Χρήστος Γκιτάκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα φωτογραφιών από την Εράτυρα Κοζάνης τη δεκαετία του 1960.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Μπαλάφας και Κατίνα Τέντα-Λατίφη.

Μάιος 2015

Ο Γιάννης Μπαφούνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (2005-2012).

Η κυρία Κωτούλα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μία πρωτότυπη αντιδικτατορική αφίσα του Ρήγα Φεραίου (1970).

Ο Δημήτρης Ψαρράς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα της εφ. Τετάρτη Αυγούστου (1974).

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Αναστάσιος Τερζής και Άννα Φιλίνη.

Απρίλιος 2015

Η Λένα Κολιοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά της Μεταπολίτευσης και έναν φάκελο με αναπαραγωγές επιστολών από τις φυλακές (1971).

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη του περ. Νέα Ελλάς (1965-1966) και του περ. Griechenland Informationen (1969).

Μάρτιος 2015

Ο Γιώργος Τσιώκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το ντοκιμαντέρ του «Χαϊδάρι-Καισαριανή – Αυτοί που νίκησαν το θάνατο. Η εκτέλεση των 200 την Πρωτομαγιά 1944».

Ο Κώστας Τσουράκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ cd με φωτογραφίες εξορίστων από την Εράτυρα Κοζάνης, ονομαστικούς καταλόγους στρατιωτών, καθώς και δημοσιεύματα εφημερίδων.

Η Ευτυχία Λιάτα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μικροφίλμ της εφ. Κομμουνιστικό Βήμα, καθώς και άλλα έντυπα.

Ο Θόδωρος Γιαννούσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη των περιοδικών Επιθεώρηση ΤέχνηςΣύγχρονα Θέματα, Νέα ΟικονομίαΑΝΤΙ κ.ά. καθώς και μουσικά λευκώματα αφιερωμένα στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Δημήτρης Αρβανίτης και Βασίλης Κρεμμυδάς.

Φεβρουάριος 2015

Η Όλγα Μαγγανά-Βουγιούκα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα από το αρχείο του Δημήτρη Α. Μαγγανά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Οντέτ Βαρών-Βασάρ, Όλγα Λάναρη, Προκόπης Παπαστράτης, Πόλη Πολέμη, καθώς και οι Εκδόσεις Ασίνη και το Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού.

Ιανουάριος 2015

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συλλογή από τις στήλες του Γιάννη Ιωάννου στην εφ. Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία «Νέες Ιδέες» και «Μαύρο Πρόβατο».

Ο Θεόδωρος Τσαπακίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ την τρίτομη δακτυλόγραφη αυτοβιογραφία του παπού του Γεώργιου Τσαπακίδη.

Ο Αθανάσιος Μπατζής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη των περ. MagazinIstoricκαι Rim.

Ο Νίκος Μπελαβίλας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του Νίκου Ηλιόπουλου, γραμματέα του ΚΚΕ Εσ. Πειραιά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι BradyKiesling, Βασίλης Μπρακατσούλας και Ιωάννης Πέτρου.

Δεκέμβριος 2014

Η LucianaCastellina κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αποκόμματα τύπου για τη σύλληψή της κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα και κείμενα για την πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έναν φάκελο με αποκόμματα τύπου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Ευάγγελος Βαλσαμίδης, Πολυμέρης Βόγλης, Γιάννης Κοκκώνας, Δημήτρης Κουσουρής, Κώστας Σιδέρης, Άννα Φιλίνη, Μενέλαος Χαραλαμπίδης, καθώς και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Μελετών και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Νοέμβριος 2014

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από τη δράση της ΕΚ-ΕΔΗΝ προδικτατορικά και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, της Ομοσπονδία Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων, καθώς και τεύχη του περ. Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά και βιβλία από τη βιβλιοθήκη της μητέρας του Ιουλίας Πλουμπίδη.

Η Γεωργία Κόκορη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη των περ. Κομμουνιστική Θεωρία και Πολιτική και Η Αριστερά σήμερα.

Ο Νίκος Λιναρδάτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, περιοδικά, φωτογραφίες και αφίσες από το αρχείο του πατέρα του Κώστα Λιναρδάτου.

Ο Τάσος Σακελλαρόπουλος κατέθεσε βιβλία και σειρές περιοδικών από την βιβλιοθήκη της μητέρας του, Έλιας Κολοκυθά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Silvia Calamati, Κώστας Αράπης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Γιώργος Πετρόπουλος, Γιάννης Πριόβολος, Μανώλης Σαββίδης, Μανώλης Χαιρετάκης, Τάσος Ψαράς και οι εκδόσεις Komsomol.

Οκτώβριος 2014

Η Μαρίκα Διαφωνίδη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου του Κώστα Διαφωνίδη.

Ο Τάσος Τρίκκας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές περιοδικών της δεκαετίας 1960, καθώς και βιβλία.

O Γιώργος Ζής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974.

Η Κατίνα Παπουτσάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του πατέρα της Γεώργιου Παπουτσάκη.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κείμενα, αφιερώματα και τεύχη περιοδικών για την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα.

Η Κούλα Θέου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το αρχείου του Ζήση Θέου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Eberhard Rondholz, Θανάσης Γάλλος, Αμαλία Κολώνια, Αντιγόνη Μητσιμπούνα-Δαβάκη, Γιάννης Παπακονδύλης, Αλέκος Χατζηκώστας, καθώς και η Εταιρεία Μελετών & Ιστορίας Νομού Ημαθίας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Σεπτέμβριος 2014

Η Μαρία Χατζησάββα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου της μητέρας της Πάτρας Χατζησάββα.

Ο Σπύρος Τζανάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα περιοδικών εκδόσεων και εντύπων της δεκαετίας 1940.

Ο Αλέκος Ζάννας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές ξενόγλωσσων περιοδικών του Μεσοπολέμου.

Η Βιβλιοθήκη της Σχολής Μωραΐτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία της εποχής του Μεσοπολέμου και περιοδικά τέχνης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης και Νίκος Χριστοφής.

Ιούλιος 2014

Η Κατίνα Τέντα-Λατίφη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα τεκμηρίων από το αρχείο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΣ), τα οποία αφορούν τον Πέτρο Κόκκαλη.

Η Ένωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Ελλάδας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της, το οποίο καλύπτει την περίοδο 1975-2014.

Η Κούλα Παπαλέξη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες από διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη το 1946, την Γ΄ Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης το 1965 και το 4ο Συνέδριο του ΚΚΕ Εσωτερικού το 1986.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης, Κωστής Καρπόζηλος, Παναγιώτης Κοτσίρης, Κώστας Μάγειρας, Ντίνος Παλαιστίδης, Πέτρος Πέτκας, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ιούνιος 2014

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από την αντιδικτατορική δράσης της ΕΚ-ΕΔΗΝ στη Δυτική Γερμανία.

Ο Βασίλης Παπαστεργιόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια (έγγραφα, έντυπα και φωτογραφίες) από το αρχείο του πατέρα του Ηλία Παπαστεργιόπουλου από την περίοδο του Μεσοπολέμου μέχρι και τη δεκαετία 1980.

Ο Εμμανουήλ Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εκδόσεις και πανεπιστημιακές εργασίες για την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ ο Σπύρος Καράβας, η Μαριάννα Μπίστη, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου.

Μάιος 2014

Ο Αλέκος Ζάννας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές περιοδικών της Μεταπολίτευσης.

Ο Χρήστος Σπανούδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για τον Μάη 1968 στη Γαλλία και εφημερίδες και αποκόμματα του γαλλικού τύπου για την περίοδο της δικτατορίας.

Ο Αλέξανδρος Δεληγιάννης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έγγραφα του Πανεπιστημίου Πατρών στην περίοδο της δικτατορίας.

Ο Βασίλης Παπαστεργιόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία του πατέρα του Ηλία Παπαστεργιόπουλου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Ζέτα Αντωνοπούλου, Ντούνια Κουσίδου και Λίνα Λούβη.

Απρίλιος 2014

Η Ηρώ Διαμαντούρου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές περιοδικών της περιόδου 1968-1993.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης, Βάσος Κουτσογιαννόπουλος και Ευθαλία Παπαδάκη.

Μάρτιος 2014

Ο Νίκος Χατζηνώτας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ παράνομο τύπο και τεκμήρια της Κατοχής.

Η Κούλα Παπαλέξη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες του συζύγου της, βουλευτή της ΕΔΑ Αλ. Παπαλέξη.

Ο Παντελής Κ. Μιχάλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 2 τετράδια με χφ. μαρτυρία του πατέρα του Κωνσταντίνου Μιχάλη, έντυπα του ΠΑΚ, και άλλα τεκμήρια.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Νίκος Κατηφόρης, Φώφη Λαζάρου, Κώστας Μάγειρας, Ανδρέας Μαράτος, Γιάννης Μπαλάφας και ο Θανάσης Σκρουμπέλος.

Φεβρουάριος 2014

Η Αγνή Κουβελά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ την επιστολογραφία της Άννας Χατζηνικολάου-Μαραβά για την περίοδο 1935-1969.

Η Ειρήνη Λεοντακιανάκου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης του πατέρα της Δημήτρη Λεοντακιανάκου.

Ο Αριστείδης Μαυρουδής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης της μητέρας του Γιολάντας Μαυρουδή.

Η Μαρία Κομνηνού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περίπου 150 τίτλους βιβλίων.

Ο Γεώργιος Ζης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από την περίοδο της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Ο Τάσος Τρίκκας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη της δεκαετίας 1960.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Φώφη Λαζάρου, Μιχάλης Πέτρου, Πόπη Πολέμη, καθώς και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Ιανουάριος 2014

Ο Γιώργος Κουκουλές κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά γαλλικών εκδόσεων και φυλλαδίων.

Ο Κώστας Κοβάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά άρθρων του στην εφ. «Καθημερινή Εύβοια».

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Χαράλαμπος Αϊνατσίδης, Ολύμπιος Δαφέρμος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Χριστόφορος Κοντονικολής, Κωστής Κορνέτης, Κώστας Μπαρούτας, Ελευθερία Παπουτσάκη, τη Γαλλική Σχολή Αθηνών καθώς και το Ίδρυμα «Ανδρέας Λεντάκης».

Δεκέμβριος 2013

Ο Θανάσης Τζαβάρας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τύπο της περιόδου 1945-1950.

Ο Ηλίας Πανταζής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περίπου 150 τίτλους βιβλίων από τη Βιβλιοθήκη του θείου του Δημήτρη Πανταζή.

Ο Βασίλης Βασιλειάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του με αποκόμματα τύπου ταξινομημένο σε θεματικές κατηγορίες.

Ο Δήμητρης Ψαρράς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα της εφημερίδας Χρυσή Αυγή.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Νατάσα Δομνάκη και Δημήτρης Πλουμπίδης, Φώφη Λαζάρου, Γιάννης Μουγογιάννης, Πέτρος Παπαπολυβίου.

Νοέμβριος 2013

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ παράνομα φυλλάδια του ΚΚΕ των δεκαετιών 1960 και 1970.

Η Ζωή Αρσένη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προσωπικές φωτογραφίες.

Η Ντούνια και η Ελένη Κουσίδου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τίτλους των εκδόσεων ΠΛΕ, τεκμήρια του κινήματος ειρήνης και τεκμήρια της εφημερίδας Νεολαία (ΕΔΟΝ Κύπρου).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Μανόλης Βουρλιώτης, Σπύρος Δράινας, Ντίνος Παλαιστίδης, Αγγελική Χριστοδούλου, Κέντρο Μελετών Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και το Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Οκτώβριος 2013

Ο Θεόδωρος Γιαννούσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συλλογή θεατρικών προγραμμάτων από τη δεκαετία 1960 μέχρι σήμερα.

Ο Στάθης Λουκάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα τεκμηρίων από την περίοδο της δικτατορίας.

Ο Μιλτιάδης Πολυβίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συλλογή εγγράφων και φωτογραφιών που αναφέρεται σε υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινωνία και τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης την πρώτη μεταπολεμική δεκαπενταετία.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Μαίρη Αρώνη, Θανάσης Γάλλος, Ελβίρα Θάνου, Μαρία Ηλιού, Χριστόφορος Κοντονικολής, Βασίλης Λασκαρίδης, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Μιλτιάδης Πολυβίου, Σπύρος Φράγκος, Νίκος Φωκάς, Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Νομός Χανίων περιφέρειας Κρήτης, καθώς και το περιοδικό Απόπλους.

Σεπτέμβριος 2013

Η Κίττυ Αρσένη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δύο τόμους με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την αποπομπή της Ελλάδας το 1970.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ Όλγα Αυγουστίνου, Λιζιάννα Δελβερούδη, Στέργιος Γκιουλάκης, Κώστας Μάγειρας, Λένια Οικονόμου, Βασίλης Φραγκουλόπουλος, καθώς και το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του Συναπισμού.

Ιούλιος 2013

Ο Σπύρος Καραχρήστου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες της περιόδου 1974-1985.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης, Χρήστος Μάης, Μπάμπης Νίκας, Ντίνος Παλαιστίδης, Ελένη Πασχαλούδη, Κατερίνα Πορφυρογένη, Άννα Σάγγου, καθώς και οι Εκδόσεις Νήσος.

Ιούνιος 2013

Ο Στέργιος Γκιουλάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το αρχείο της ΔΕΗ, της Εταιρείας Χημικών Λιπασμάτων και δικαστικά έγγραφα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Δημήτρης Βλαχοπάνος, Ντούνια Κουσίδου, Ελένη Πασχαλούδη.

Μάιος 2013

Η Βασιλική Κατριβάνου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και χειροτεχνήματα πολιτικών κρατουμένων από τη Γυάρο.

Το Φοιτητικό Σχήμα του Παντείου Πανεπιστημίου «Αντί Σιωπής» κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από τη δράση του σχήματος.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Κώστας Γείτονας, Χάρης Εξερτζόγλου, Χριστόφορος Κοντονικολής, Γιώργος Τσολάκης, Όμιλος Μελέτης Ιστορίας και Κοινωνίας.

Απρίλιος 2013

Η Μαρία Δριβελιάρη-Παπαβρανούση κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και πέντε άλμπουμ με φωτογραφίες από την Εθνική Αντίσταση στην Ήπειρο από το αρχείο του Λέανδρου Βρανούση.

Ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ cdμε μαρτυρίες για την ταινία του Γρ. Λαμπράκη.

Ο Γιώργος Στεφανίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα στην ήδη υπάρχουσα προσωπική του συλλογή με μοναδικά τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Γερμανία - ΕΚ-ΕΔΗΝ Εξωτερικού.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Θανάσης Κωτσάκης, Φώφη Λαζάρου, JerrySommer, Πάνος Τριγάζης, Εκδόσεις Θεμέλιο.

Μάρτιος 2013

Η Ζώγια Μαυροειδή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη συνέχεια της βιβλιοθήκης του Λευτέρη Μαυροειδή καθώς και το αρχείο του.

Ο Νίκος Γιακουμέλος κατέθεσε το αρχείο της Κίνησης «Σοσιαλιστική Πορεία» (1975-1979) καθώς και βιβλία και αντιδικτατορικό περιοδικό τύπο.

Ο Θανάσης Τσαβάρας κατέθεσε το αρχείο του Κυριάκου Σπηλιώπουλου (καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) 1910 – 1960.   

Βιβλία, αρχειακά τεμκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Τίνα Μαύρου, Δημήτρης Παπαδήμας, Γιώργος Κουκουλές, Γιάννης Σκαλιδάκης, Κώστας Κατσάπης, Δημήτρης Πλουμπίδης.

Φεβρουάριος 2013

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ θεατρικά προγράμματα και καταλόγους εκθέσεων (1948-1949), τεκμήρια της ΕΜΟΚΑ (Εταιρεία Μελετών Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης) για το Ε’ Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων 1966, διάφορες εισηγήσεις για τον αναλφαβητισμό καθώς και αποκόμματα τύπου για το φοιτητικό κίνημα (1977-1995).

Βιβλία, αρχειακά τεμκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, Παύλος Σούρλας, Τασούλα Βερβενιώτη, Χάγκεν Φλάισερ, Χρήστος Μάης, Παντελής Μούτουλας.

Ιανουάριος 2013

Η Ελένη Ανδρίκου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία εκδόσεων Γ.Ε.Σ. από τη βιβλιοθήκη του Κυριάκου Σ. Σαραντάκου, Ανώτατου Γενικού Αρχίατρου.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ ο Δ. Αποστολάτος καθώς και Η Τράπεζα της Ελλάδος. 

Δεκέμβριος 2012

Ο Γιώργος Κουκουλές κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες και τεκμήρια συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και μια αντιδικτατορική αφισέτα.

Η Ζήνα Ραζή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου Απ. Αποστόλου.

Η Κατερίνα Χαιρέτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συλλογή τεκμηρίων του Κώστα Αποστολίδη για την έρευνά του σχετικά με την απεργία των μεταλλορύχων της Σερίφου (1916).

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Μαρία Ηλιού, Γιάννης Μπαλάφας, Εκδόσεις Θεμέλιο.

Νοέμβριος 2012

Η Φώφη Λαζάρου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και τεκμήρια από τις φυλακές γυναικών Αβέρωφ, καθώς επίσης και φωτογραφίες από τον εορτασμό της επετείου του Γοργοπόταμου (1964).

Η Ζώγια Μαυροειδή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη Βιβλιοθήκη του Λευτέρη Μαυροειδή.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Κώστας Βαρούτας, Νατάσα Δομνάκη, Μαρία Ηλιού, Γιώργος Κουκουλές, Πόπη Πολέμη και οι Εκδόσεις Εστία.

Οκτώβριος 2012

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Θόδωρος Βαλάχας, Φώφη Λαζάρου, Δημήτρης Οικονομίδης, Ελένη Πασχαλούδη, Θανάσης Συλιβός, Μενέλαος Χαραλαμπίδης και οι Εκδόσεις Θεμέλιο.

Σεπτέμβριος 2012

Ο Γιώργος Χατζόπουλος προσέφερε βιβλία και τη συνέχεια του αρχείου των Εκδόσεων Κάλβος

Η Μαρία Φραγκιαδάκη δώρισε στα ΑΣΚΙ βιβλία και συνδικαλιστικά και κομμάτικά έντυπα και φυλλάδια της Μεταπολίτευσης.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα στην ήδη υπάρχουσα προσωπική του συλλογή με μοναδικά τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Γερμανία - δύο φακέλους με έγγραφα της ΕΚ-ΕΔΗΝ Ελβετίας.

Η Μαρία Ηλιού δώρισε στα ΑΣΚΙ έντυπα και ημερήσιο τύπο Κατοχής από τη Βιβλιοθήκη του Φίλιππου Ηλιού.

Ο Μίλτος Κύρκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα της Βιβλιοθήκης Λεωνίδα Κύρκου.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Πέτρος Κακολύρης, Φώφη Λαζάρου και Ντίνος Παλαιστίδης.

Ιούλιος 2012

Η Ναταλία Διαμαντοπούλου δώρισε στα ΑΣΚΙ τη Βιβλιοθήκη του Αδαμάντιου Διαμαντόπουλου (215 τίτλοι).

Η Σόνια Μπενά δώρισε στα ΑΣΚΙ 137 τίτλους βιβλίων και έναν φάκελο με αρχειακά τεκμήρια.

Η Τερέζα Μπούκη και ο Βασίλης Σακελλαρίου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου ΕΔΕ/ΕΕΚ που απόκειται ήδη στα ΑΣΚΙ, καθώς αντίγραφα των αρχείων του Τρότσκι για την Ελλάδα.

Η Χριστίνα Αγριαντώνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της Μαρίας Λουριώτου, το οποίο περιέχει αλληλογραφία από την περίοδο του Μεσοπόλεμου (από το Παρίσι), και μερικά έγγραφα (διπλώματα, λίγες επιστολές) του πατέρα και του παππού της, καθώς και βιβλία.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Θανάσης Βακαλιός, Σωκράτης Κουγέας και Λάμπρος Φίλιας.

Ιούνιος 2012

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Βασίλης Ευαγγελίδης, Ροίκος Θανόπουλος, Βασίλης Κρεμμυδάς, Χρήστος Μάης, Ανδρέας Σκαμπαρδώνης, Ανδρέας Τζιαμπάζης και τα ΓΑΚ Σάμου.

Μάιος 2012

Βιβλία και άλλα έντυπα προσέφεραν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Νίκος Βαφέας, Σμαράγδα Γιαννίκου, Μαρία Ηλιού, Χριστόφορος Κοντονικολής, Φώφη Λαζάρου.

Απρίλιος 2012

Βιβλία και άλλα έντυπα προσέφεραν στα ΑΣΚΙ οι Στέφανος Βαμιεδάκης, Κώστας Γείτονας, Στέργιος Γκιουλάκης, Κωνσταντίνος Λιαρίκος, Ρίκι Βαν Μπούσχοτεν, Θανάσης Τζαβάρας, Γερασιμούλα Χαραλάμπους και οι εκδόσεις «Θεμέλιο».

Συμπλήρωση της Βιβλιοθήκης Διαμαντίκου, η οποία έχει δωρηθεί στα ΑΣΚΙ, από τη Μαρία Κομνηνού.

Ο Λάκης Βουγιούκας δώρισε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών (από την περίοδο της Mεταξικής δικτατορίας και των δεκαετιών ’50 και ’60) και εγγράφων από το αρχείο του Ανδρέα Σκανδάμη.

Μάρτιος  2012

Βιβλία και άλλα έντυπα προσέφεραν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Μουγογιάννης, Γιώργος Κουκουλές, Μανόλης Σαββίδης, Βάσω Ψιμούλη, ο Δήμος Χανίων και οι εκδόσεις «Θεμέλιο».

Η οικογένεια Ζήση Θέου προσέφερε από το προσωπικό του αρχείο περίπου 70 ψηφιοποιημένες φωτογραφίες της περιόδου 1950-1974.

Φεβρουάριος 2012

Ο Σπύρος Τζανάκης, με την ευγενική μεσολάβηση του Νίκου Βαφέα, κατέθεσε τεκμήρια από την αντιδικτατορική δράση της ΕΔΑ Ιταλίας, των ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία, καθώς και χειρόγραφα υπομνήματα Κρητών πολιτικών εξορίστων της περιόδου 1961-1962.

Εκδόσεις προσέφεραν οι: Μιχάλης Λυμπεράτος, Κατίνα Λατίφη, Γιώργος Κουκουλές, Γιώργος Χατζόπουλος, Στάθης Λουκάς.

Ιανουάριος 2012

Ο Θανάσης Τζαβάρας με την ευγενική μεσολάβηση του Δημήτρη Πλουμπίδη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, μία σημαντική σειρά αντικομμουνιστικών φυλλαδίων και περιοδικών εκδόσεων (περίπου 40 τίτλοι)

Ο Φώτος Λαμπρινός -σε συνέχεια προηγούμενης δωρεάς του- κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δελτία και προσωπικές του σημειώσεις για την επεξεργασία των «Επίκαιρων» (8 κουτιά και 2 ντοσιέ)

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ – συμπλήρωμα στην ήδη υπάρχουσα προσωπική του συλλογή με μοναδικά τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Γερμανία - δύο φακέλους με έγγραφα του ΠΑΚ.

Η Μαρία Παπαβρανούση κατέθεσε στα ΑΣΚΙ –ως συμπλήρωμα στο αρχείο του Λέανδρου Βρανούση – βιβλία σχετικά με την βυζαντινή  και νεότερη ελληνική ιστορία καθώς και ανάτυπα δημοσιεύσεων του Λ. Βρανούση.

Ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος κατέθεσε στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ περίπου 140 τίτλους βιβλίων (νεότερη ελληνική ιστορία, σειρές κλασσικών του μαρξισμού, Κατοχή και εθνική αντίσταση).

Εκδόσεις προσέφεραν οι: Φώτης Κατέβας, Γιάννης Μωυσίδης, Πόπη Πολέμη, Μαίρη Αρώνη, Τάσος Τρίκκας.

Δεκέμβριος 2011

 Η Άντεια Φραντζή -συμπληρώνοντας το αρχείο του περιοδικού Αντί που ήδη εναπόκειται στα ΑΣΚΙ- κατέθεσε το αρχείο των «Φίλων του περιοδικού Αντί.

 Εκδόσεις προσέφεραν οι: Μίλτος Πολυβίου, εκδόσεις Ισνάφι, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Ντούνια Κουσίδου. 

Νοέμβριος 2011

Ο Νίκος Ντουκάκης, με την ευγενική μεσολάβηση της Πέγκυς Κουνενάκη, κατέθεσε φάκελο με τεκμήρια από την αντιστασιακή δράση του πατέρα του Μάρκου Ντουκάκη κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ο φάκελος περιλαμβάνει πρωτότυπα τεκμήρια από τη δράση του ΕΑΜ Αποκορώνου Χανίων καθώς και μεταγενέστερο αυτοβιογραφικό κείμενο του Μάρκου Ντουκάκη.

Ο Δημήτρης Ψαρράς κατέθεσε το προσωπικό αρχείο του Ρολφ Πόλε, το οποίο περιλαμβάνει τεκμήρια από την προσωπική του διαδρομή και δράση στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Σεπτέμβριος 2011

Ο Μίλτος Κύρκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το πολιτικό αρχείο του πατέρα του Λεωνίδα Κύρκου. Το αρχείο περιλαμβάνει τεκμήρια από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής δράσης του (ΕΔΑ), ο κύριος όγκος του όμως είναι επικεντρωμένος στην περίοδο της μεταπολίτευσης αποτυπώνοντας την καίρια συμβολή του στην ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς στη χώρα μας. Στο αρχείο αυτό θα ενταχθούν οι προγενέστερες δωρεές του ίδιου του Λεωνίδα Κύρκου από την πολιτική του ζωή. Παράλληλα με το αρχείο στα ΑΣΚΙ κατατέθηκε και η βιβλιοθήκη του Λεωνίδα Κύρκου η οποία περιλαμβάνει περισσότερο από 3.000 τίτλους βιβλίων και περιοδικών με θεματικές οικείες με την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Η Μαρία Φραγκιαδάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, συλλογή από τεκμήρια (αφίσες, προεκλογικό υλικό, φυλλάδια) από τη δράση του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ στη μεταπολίτευση.