Μάιος 2017

Ο Διονύσης Βισβάρδης και η Βάσω Καίσαρη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ μέσω του Ηλία Φαϊνού, δύο σειρές ελληνικών εφημερίδων που εκδόθηκαν στο Μόντρεαλ του Καναδά «Εργατικά Νέα» (1973-1984) και «L’ époqueΕΠΟΚ» (1994-1998) και δύο έντυπα (μία διδακτορική διατριβή και ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του Π. Καίσαρη).

Η Ζαμπέτα Βεντούρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα της Γεωργίου Βεντούρη και του καταστατικού της «Εργατικής Ένωσης Κιμώλου».

Ο Μάριος Σαρακινιώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Διονύσης Γρηγοράτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και αφίσες από τις ταινίες του Παράσταση για έναν ρόλο και Φάκελος Πολκ στον αέρα.

Η Άννα Μιχοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 12 τόμους του περ. Αστυνομικά Χρονικά (1972-1983).

Η Σοφία Ματθαίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από την έρευνά της για τους συλλόγους και το κίνημα παλαιών πολεμιστών.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι JeremyBorsos, Μυρώδης Αθανασίου, Χριστόφορος Κοντονικολής, Ηλίας Νικολακόπουλος, Έφη-Λίζα Τσάντη, καθώς και οι Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ η Ειρήνη Φράγκου.

Απρίλιος 2017

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου που ήδη βρίσκεται στα Αρχεία με τεκμήρια από την αντιδικτατορική δράση των Ελλήνων σε Γερμανία και Ελβετία.

Ο Αντώνης Λιάκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του προσωπικού του αρχείου που ήδη βρίσκεται στα Αρχεία.

Ο NickHare κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου του πατέρα του E. J. Hare με τεκμήρια από την αποστολή της UNRRAστη μεταπολεμική Ελλάδα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θανάσης Γάλλος, Μανόλης Κυριάκης, Έλλη Λεμονίδου και Χριστόφορος Χατζηνικολής, καθώς και οι Εκδόσεις Βιβλιόραμα.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ο Στράτος Μπανακάκης.

 

→Νέες προσκτήσεις: περισσότερα