Ιούλιος 2017

Η Ζωή Βογιατζάκη-Τσιπίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Φώτος Λαμπρινός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αναπαραγωγές φωτογραφιών του ίδιου και του πατέρα του, Δεκέμβρης 1944-Γενάρης 1945.

Ο Στράτος Μπανακάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα του Τάσου Μπανακάκη και ψηφιακά τεκμήρια του ΚΚΕ Εσωτερικού και του Ρήγα Φεραίου Θεσσαλονίκης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Βουλγαράκης, Κατερίνα Καραπλή, Άννα Μιχοπούλου, καθώς και το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ιούνιος 2017

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Πηνελόπη Πετσίνη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών από το αρχείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τη δεκαετία του 1980, στο πλαίσιο του προγράμματος της Μεταπολίτευσης.

Η Ελένη Πούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφο μαρτυρίας του παππού της Κωνσταντίνου Τσοπανάκη για την αποχώρηση του ΔΣΕ και την πολιτική προσφυγιά στην Πολωνία, καθώς και αντίγραφο μαρτυρίας για το χωριό του στην Ευρυτανία.

Ο Άλκης Χρυσοστομίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα του Σοφιανού Χρυσοστομίδη, καθώς και φύλλα της εφημερίδας «Η Αυγή» από τη δεκαετία του 1980.

Η Μαρία Καΐρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 46 κούτες βιβλίων από την προσωπική της βιβλιοθήκη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ντίνα Βαΐου, Θεόδωρος Βαλαχάς, Κωστής Καρπόζηλος, Γιάννης Παπακονδύλης, VictorFernandezSoriano, καθώς και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

 

→Νέες προσκτήσεις: περισσότερα