Μάρτιος 2024

Ο Μανώλης Μυλωνάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου, το οποίο αφορά την εφ. Πανσπουδαστική (αλληλογραφία, ποιητικοί διαγωνισμοί κλπ).

Ο Γεράσιμος Πολάτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φύλλα της εφ. Μαθητική Εφημερίς, 1951

Η Ευγενία Ζαρόγιαννη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα της Ιωάννη Ζαρόγιαννη από τη θητεία του στη Μακρόνησο, 1947-1950.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του με υλικά από το αντιδικτατορικό κίνημα στη Δυτική Γερμανία.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Νίκη Γιάνναρη, Ελένη Κολόκα-Κούκουνα, Σόνια Κολόκα-Παπαλέξη, Κατερίνα Κουτσογιαννάκη, Σπύρος Φράγκος, καθώς και οι Εκδόσεις «Επίκεντρο» και οι Εκδόσεις «Τόπος».

 

Απρίλιος 2024

Η Κατερίνα Κουνάδη και ο Λεονάρδος Δημήτριος Κουνάδης κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών και τεκμηρίων του παππού τους Δημήτρη Φελόπουλο από την εξορία.

Η Όλγα Τραυλού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του πατέρα της Γεράσιμου Τραυλού, αντισυνταγματάρχη πεζικού.

Η Μάρθα Ορφανού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του παππού της Παναγιώτη Καθάριου από τη Μακρόνησο, 1948.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Γιώτης, Στέφανος Ζαφειρόπουλος, Σπύρος Κακουριώτης, Κωστής Καρπόζηλος, Άννα Μαλικιώση, Γιάννης Ξύδας, Λίνα Χρήστου, καθώς και οι Εκδόσεις Gutenberg.

 

Μάιος 2024

Ο Μύρωνας Αχείμαστος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη συλλογή του με τεκμήρια από το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα της δεκαετίας 1970.

Η Μαρία Δάφνη Σάλαρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της ποιήτριας Ρένας Χατζηδάκη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μαρία Ηλιού, Ν. Κρικέλης, Μαρίζα Κωχ, Γιάννης Ξύδας και Κώστας Πορφυρίου.


 

Νέες προσκτήσεις 2023-2024

Νέες προσκτήσεις 2017-2022

Νέες προσκτήσεις 2011-2016