Ιούλιος-Αύγουστος 2023

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και περιοδικά κυρίως της Μεταπολίτευσης.

Η Κατερίνα Ρέβελα, ο Αργύρης Πετρόπουλος, ο Σωτήρης Ρέβελας, η Sarah Jane Revela κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το προσωπικό αρχείο του Ηλία Ρέβελα με άρθρα, ομιλίες και διάφορα κείμενα του Η. Ρέβελα σχετικά με τη δεκαετία του 1940 στην Τρίπολη.

Ο Γιάννης Καούνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα της συλλογής του που βρίσκεται στην ΕΜΙΑΝ με δικηγορικούς φακέλους υποθέσεων της περιόδου της δικτατορίας κ.ά.

Η Πηνελόπη Αρώνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης των γονιών της Μαίρης και Παναγιώτη Αρώνη και έναν φάκελο με σφραγίδες και έγγραφα της ΠΕΚΑΜ.

Η Γιούλα Παπαγιάννη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα της Σπύρου Παπαγιάννη, το οποίο αφορά την έρευνά του για τα βιβλία που συνέγραψε, καθώς επίσης και έντυπα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Αλεξάτος, Μαρία Ηλιού, Νατάσα Μερτίκα, Κώστας Πορφυρίου, Αριστοτέλης Σπυριδόπουλος και Νίκος Χρυσίδης.

 

Σεπτέμβριος 2023

Η Ελένη Κολόκα-Κούκουνα, η Σόνια Κολόκα-Παπαλέξη και ο Κωνσταντίνος Κολόκας κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ έντυπα από τη βιβλιοθήκη του Π. Κολόκα.

Ο Νικήτας Ρούσος και η Ανδρομάχη Μπαρτζώκα κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τη ψηφιακή αναπαραγωγή μιας φωτογραφίας και το βιογραφικό σημείωμα του αξιωματικού του ΔΣΕ Αντώνη Σοφλιού.

Η Βασιλική και η Ελένη Μαυροειδάκου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων από το αρχείο του πατέρα τους Παύλου Μαυροειδάκου την περίοδο που ήταν φυλακισμένος (δεκ. ’50-’60).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μανώλης Κανδυλάκης, Αμαλία Κολώνια, Μαρία Μπαρτζώκα, καθώς επίσης και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

 

Οκτώβριος 2023

Ο John Newbigin κατέθεσε ΑΣΚΙ σε ψηφιακή μορφή την πλήρη σειρά του φοιτητικού περιοδικού στο Πανεπιστήμιο CambridgeThe 1/- Paper (1968-1970).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Αριστείδης Θωμόπουλος, Κώστας Πορφυρίου, Πέτρος Κουλουφάκος, Στέφανος Πεσμαζόγλου.

 

Νοέμβριος 2023

Ο Thomas Thomell κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια σχετικά με το αντιδικτατορικό κίνημα στη Σουηδία.

Η Αγγελική Παληού και η Αντωνία Βαρθαλίτου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου και της βιβλιοθήκης του Τάκη Παληού.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Κώστας Πορφυρίου και η Πόπη Πολέμη.

 

Δεκέμβριος 2023

Η Ευγενία Μάντζου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφικών και αποφάσεων εκτόπισης στην Ικαρία του πατέρα της Σπυρίδωνα Μάντζου (1948).


 

Νέες προσκτήσεις 2023

Νέες προσκτήσεις 2017-2022

Νέες προσκτήσεις 2011-2016