Οι Φίλοι των ΑΣΚΙ διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: Οι διαδρομές της Αριστεράς στην Κρήτη κατά τον 20ό αιώνα

την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, και ώρα 6.00 μ.μ.

Οι Φίλοι των ΑΣΚΙ διοργανώνουν μια σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο: «Οι διαδρομές της Αριστεράς στην ελληνική περιφέρεια κατά τον 20ό αιώνα». Στόχος των εκδηλώσεων είναι να φωτιστούν οι επιμέρους όψεις της ανάδυσης και της ανάπτυξης των ιδεών και της δράσης της ελληνικής Αριστεράς στις διάφορες περιφέρειες της χώρας. Οι εκδηλώσεις θα είναι διαδικτυακές, προκειμένου να μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν όσες και όσοι θελήσουν, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους. Ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2023, οι επόμενες συναντήσεις θα αφορούν τις εξής θεματικές:

1. Οι διαδρομές της Αριστεράς στον Βόλο κατά τον 20ό αιώνα (Μάιος ή Ιούνιος 2023).

2. Οι διαδρομές της Αριστεράς στη Λέσβο κατά τον 20ό αιώνα (Οκτώβριος 2023).

3. Οι διαδρομές της Αριστεράς στην Ήπειρο κατά τον 20ό αιώνα (Δεκέμβριος 2023).

4. Οι διαδρομές της Αριστεράς στη Σάμο κατά τον 20ό αιώνα (Φεβρουάριος 2024).

Στην εκδήλωση της Πέμπτης 6 Απριλίου 2023 θα μιλήσουν οι:

ΝΙΚΟΣ ΒΑΦΕΑΣ, Πανεπιστήμιο Κρήτης, «Αριστερές ιδέες και κοινωνική κινητοποίηση στην Κρήτη του Μεσοπολέμου»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗΣ, Πανεπιστήμιο Κρήτης, «Η δυναμική του εαμικού κινήματος στην Κρήτη της Κατοχής»

ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,  Αρχειονόμος  ΓΑΚ νομού  Ηρακλείου,  υποψήφιος διδάκτορας  Πανεπιστημίου  Κρήτης, «Η εαμική κοινωνική συμμαχία στο μεταπολεμικό Ηράκλειο. Τοπικές ιστορίες της ελληνικής Αριστεράς, 1947-1964»

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο Zoom χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://shorturl.at/bsBFX. Παράλληλα η εκδήλωση θα μεταδοθεί και στο Faceboo­k από τη σελίδα των ΑΣΚΙ: https://www.facebook.com/askigr

Το σωματείο Φίλοι των ΑΣΚΙ ιδρύθηκε το 2003 και συνάντησε θερμή ανταπόκριση. Σκοπός του σωματείου είναι η ενίσχυση, υλική και ηθική, καθώς και η κάθε αλλού είδους συνδρομή και υποστήριξη των δραστηριοτήτων των ΑΣΚΙ. Ως κύρια μέσα για την επίτευξη αυτού του σκοπού προβλέπονται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων για τον εμπλουτισμό, την αξιοποίηση και προβολή προς κάθε κατεύθυνση του αρχειακού υλικού της Εταιρείας, η συνεργασία με ερευνητικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ανάλογες επιδιώξεις και η αναζήτηση πόρων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του έργου των ΑΣΚΙ.

Εάν θέλετε να γίνετε «Φίλος/η των ΑΣΚΙ» (ή να ανανεώσετε τους δεσμούς σας με το σωματείο) και να αποκτήσετε άμεσα το νέο (24ο) τεύχος του Αρχειοταξίου (αφιέρωμα «Προ­σφυγι­κές ιστορίες και Αριστερά») κάντε τα ακόλουθα βήματα:

Καταθέστε 30 ευρώ στον λογαριασμό της Eurobank: GR5402601780000880201083485.

Στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.με στοιχεία επικοινωνίας, ταχυδρομική διεύθυνση και το αποδεικτικό κατάθεσης.